top of page

Θερινό Οδοιπορικό Θαυμάτων

“There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.” Albert Einstein

...αν περιμένεις τα θαύματα να είναι «εκρηκτικά» και μεγαλόπρεπα, ίσως και να σου διαφύγουν, θα συμπληρώσω ταπεινά τα λόγια του σοφού επιστήμονα.

Το καλοκαίρι ξεκίνησε με τραγούδι στα υπέροχα Χανιά της Κρήτης. Μου αρέσει τόσο να τραγουδάω δίπλα στη θάλασσα, ειδικά με τη συνοδεία ενός αγαπημένου μου συνεργάτη, όπως τον κιθαρίστα ΚωνσταντίνοΤζώλο.

Το πρώτο θαύμα ήρθε μέσα από τη μουσική, καθώς οι διοργανωτές με προσκάλεσαν να μείνω μετά τη συναυλία στο Minoa Spa Resort για λίγες μέρες ακόμα. Είναι η μαγεία της μουσικής που όταν συνδέεται με τη φύση λειτουργεί για μένα θεραπευτικά.

Οι προσκλήσεις συνεχίστηκαν: Σπέτσες, Άνδρος, Κέρκυρα, Πάργα, Γαλαξίδι.

Κι έτσι είχα την ευκαιρία για άλλη μια φορά να νιώσω πόσο όμορφη, αλλά και θεραπευτική είναι η φύση της χώρας μας.

Σπέτσες: Diva (b) On Board

Ταξίδι σε πλοίο με τη Νεφέλη, φίλη και συνεργάτιδα. Η όψη της θάλασσας ανοίγει το συναίσθημα. Τη κοιτάς μόνο κι εκείνη σου αποκρίνεται. Εξομολογήσεις, εμπνεύσεις, εκρήξεις, επιφοιτήσεις. Να γιατί πολλοί καπετάνιοι είναι και ποιητές ή μουσικοί...

Άνδρος Τα λόγια δε φτάνουν...

Κέρκυρα: Odysseus Hotel

Άραγε τυχαία η Πριγκήπισσα Σίσσυ έφτιαξε το θέρετρό της στο νησί των Φαιάκων για να αναρρώσει από την φυματίωση, αλλά και ο ίδιος ο Οδυσσέας πήρε μια «ανάσα» στο νησί της Καλυψώς, πριν αντιμετωπίσει τους μνηστήρες μετά από τόσες περιπέτειες?

Στο ξενοδοχείο «Οδυσσέας» όπου με φιλοξένησε η Μαρία, μέλος του KPP, το μπαλκόνι της Ναυσικάς έχει την πιο όμορφη θέα. Ξυπνάς μέσα σε ένα πίνακα ζωγραφικής, δε θέλεις να αλλάξεις ούτε μια πινελιά, κι αφήνεις τη σιωπή να μιλά

Την επόμενη μέρα η Μαρία τραγούδησε στη συναυλία που διοργανώνει κάθε χρόνο ένας δάσκαλος κιθάρας του νησιού.

Συνεχείς εναλλαγές κυμάτων και ηχοκυμάτων.

Πάργα: The Z Point

Η Έβελυν, δασκάλα της γιόγκα, και ο Μιχάλης έχουν δημιουργήσει ένα μικρό μεγάλο παράδεισο στο πιο ψηλό σημείο της Αγιάς που περιμένει από την νέα χρονιά να γεμίσει από δράσεις: γιόγκα, kundalini, retreats, σεμινάρια και βέβαια μουσικές βραδιές!

Από την πρώτη στιγμή που φτάνεις το μέρος σου αφήνει όλο το χώρο να αναπνεύσεις, και είναι πάνω από τις δυνάμεις σου να κρατήσεις μέσα σου το βάρος της πόλης. Και φυσικά τα πρωινά και τα εδέσματα του Μιχάλη, επειδή σίγουρα θα σου ανοιξει η όρεξη!

Δελφοί: Το Θαύμα

Προς το τέλος του Αυγούστου ήμουν καλεσμένη στη γιορτή ενός γάμου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από τον Έρωτα! Κι όταν οι ερωτευμένοι αποφασίζουν να ενωθούν τότε ειναι μεγάλη η τιμή να παρευρεθείς στη Γιορτή τους! Ο χορός στους γάμους συνειδητοποιώ ότι ειναι σαν αρχέγονη τελετουργία: ανεβάζουμε όλοι μαζί την ενέργειά μας με την κίνηση για να είναι το ζευγάρι ευτυχισμένο, και την ίδια στιγμή μπαίνουμε και εμείς στη ροή του Έρωτα.

Το θαύμα όμως έγινε στην επιστροφή: έχοντας χάσει δύο φορές τη στροφή για Αθήνα, βρέθηκα στους Δελφούς.

Το κέντρο της Γης, της Μητέρας Γης και ο ναός του Απόλλωνα, του θεού της Μουσικής, της Ιατρικής και του Φωτός

Το σημείο όπου όλα τα Θαύματα συναντιούνται: Τέχνη και Θεραπεία.

Αφθονία, Ευγνωμοσύνη, Φως! Ένα καλοκαίρι γεμάτο Θαύματα και Αγάπη!

Νεφέλη, Μαρία, Έβελυν, Μιχάλη, Νικόλα, Στάθη, Μαρία, Απόστολε, Ευφροσύνη, ευχαριστώ!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page